,

Tolmácsból projektmenedzser – A vukovári gázvezetékhálózat kiépítése

About Us

Get the skills, guidance, and resources you need to make a big difference in your contact center operations that can lead to a big difference

Projekt információ

A vukovári régió gázvezeték hálózatának és fölgáz ellátásának teljeskörű kiépítése minteg 10.000 új háztartásba.

A 90-es évek délszláv polgárháborúi „eredményeként” Vukovár nemcsak elvesztette gazdasági pozícióját, de gyakorlatilag a teljes városi infrastruktúrája megsemmisült.

A horvát állam koncessziós pályázatot írt ki a helyi földgázvezeték hálózatának kiépítésére és üzemeltetésére, amit egy pécsi szolgáltató cég örökölt meg.

A projekt indulásakor fordítási és tolmácsolási feladatokat láttam el, aminek egy igen egyszerű következménye lett: a projekt összes részletével tisztában voltam, miközben egyedüliként mindkét fél nyelvét anyanyelvi szinten beszéltem.

Közgazdászként és jó pár korábbi sikeres projekttel a hátam mögött hamar adódott a kérdés, miért nem veszem át a projekt vezetését, aminek örömmel tettem eleget.

A munka során a főbb feladatok az önkormányzatokkal, megyei szervekkel, hatóságokkal, beszállítókkal, kivitelezőkkel, cégekkel való kapcsolattartás képezte, valamint a szolgáltató helyi vállalatának felépítése, fenntartása és üzemeltetésének segítése volt.

A több évig tartó projekt során közel 500 km földgázvezeték került a földbe, és több mint 10.000 ügyfél került bekapcsolásra, azaz alapjaiban sikerült megváltoztatni a régió energiaszolgáltatását.

A projekt során szoros kapcsolatot tudtam kialakítani a horvát földgázipar piaci résztvevőivel, amely kapcsolati tőke a mai napig él.

Büszke vagyok arra, hogy a később német tulajdonba került, pécsi székhelyű földgázszolgáltató társaság munkatársaként sikerült új alapokra helyezni a vukovári gázszolgáltatás működését és a projektben való részvétellel hozzájárulni a regionális energiapolitika kialakulásához, ráadásul nemzetközi értéket teremteni és olyan know-how-t elsajátítani és átadni, ami a mai napig rendkívül hasznos energiaipari beruházások és projektek kapcsán.

Close
Compare
Wishlist 0
Open Wishlist Page Continue Shopping