Nemzetközi nyelvvizsga központ

Projekt információ

Horvátországban a 2000-es évek elején nagyon kevés nemzetközileg elismert oklevelet biztosító idegennyelvi oktató- és vizsgaközpont működött, amely a sikeresen vizsgázóknak nemzetközileg elismert oklevelet tudott volna biztosítani.
Mivel az energiapiacra történő belépésem előtt angol nyelv oktatásával foglalkoztam és TELC nyelvvizsga felkészítői és vizsgáztatói jogosítvánnyal rendelkeztem, a Baranya Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társaság tagjaként szoros együttműködést sikerült kialakítani az Eszéki Josip Juraj Strossmayer Tudományegyetem Rektori Hivatalával és kiépíteni egy új, nemzetközileg elismert nyelvvizsga rendszert Horvátországban.
  • Ügyfelek Baranya Megyei TIT és Eszéki Egyetem
  • Dátum: 2003-2007
  • Feladat: Projektmenedzsment és koordináció

Egy testhezálló feladat

A vukovári földgázhálózat építési és üzemeltetési projekt idején 2003 és 2007. között Vukováron éltem mindennapjaim. Megismerve a helyi nyelvvizsgalehetőségek szűkösségét, adódott a gondolat, hogy ezen változtassunk és kapcsolataim illetve korábbi munkám révén egy új lehetőséget teremtsünk azonak, akik nyelvet szerettek volna tanulni.

A projekt célja az volt, hogy szervezzünk angol nyelvoktatási csoportokat, amelyek után a horvát oktatók, hallgatók sikeres, nemzetközileg elfogadott nyelvvizsgát tudnak tenni.

2004-2007 között közel 200 hallgató vett részt az alap és középfokú képzésben, amely után Pécsett a Baranya Megyei TIT, mint TELC vizsgaközpontban, sikeres középfokú nyelvvizsgát tett, közel 100 hallgató.

Az angol nyelvi képzés során elsősorban az idegen nyelvi kommunikációra fektettük a hangsúlyt, az angol nyelven történő folyékony és zökkenőmentes kommunikációra készítettem fel a hallgatókat, oktatókat, prezentációs képességeket fejlesztettük, angol nyelvű önéletrajz típusokat vizsgáltunk. Gyakorlatilag egy kommunikációra épülő képzést bonyolítottam le.

Egy új nyelv elsajátítása egyben kulcs egy világhoz is. Öröm volt közel 200 embernek segíteni.

Close
Compare
Wishlist 0
Open Wishlist Page Continue Shopping